There were 1,150 press releases posted in the last 24 hours and 392,486 in the last 365 days.

Președintele Şişecam, Prof. Dr. Kirman a primit premiul „Glass Person of the Year” - Persoana anului în domeniul sticlei

Prof. Dr. Ahmet Kirman

Turkiye Sise ve Cam Fabrikalari AS (IST:SISE)

ISTANBUL, TURKIYE, October 2, 2023 /EINPresswire.com/ -- Prof. Dr. Ahmet Kirman, Președinte și membru executiv al Consiliului Director al Şişecam, principalul producător de sticlă auto din România, încă din 2014, a primit premiul „Glass Person of the Year” - Persoana anului în domeniul sticlei, pentru contribuția sa la dezvoltarea industriei mondiale a sticlei. Acest prestigios premiu - cunoscut drept „Oscarul” industriei sticlei - ia fost înmânat Prof. Dr. Kirman de către Comitetul Phoenix Award, în Como, Italia.

Președinte și membru executiv al Consiliului Director al Şişecam Prof. Dr. Ahmet Kirman a primit premiul „Persoana anului 2023 în domeniul sticlei” pentru contribuțiile sale de durată, importante și de valoare la industria globală a sticlei. Acest prestigios premiu, cunoscut drept „Oscarul” industriei sticlei, ia fost înmânat Prof. Dr. Kirman de către Comitetul Phoenix Award, în cadrul unei ceremonii speciale care a avut loc în Como, Italia. Reprezentanții industriei mondiale a sticlei și ai mediului de afaceri s-au reunit la acest eveniment special, în care Lincoln Brown, președintele Comitetului Phoenix Award, i-a înmânat premiul Prof. Dr. Ahmet Kirman.

Putem rezolva problemele comune ale lumii împărtășind cunoștințele

În cadrul ceremoniei de decernare a premiului, Prof. Dr. Ahmet Kirman a ținut un discurs asupra modului în care industria sticlei joacă un rol activ în rezolvarea provocărilor majore cu care se confruntă în prezent lumea: „În prezent, lumea se confruntă cu trei probleme critice, iar industria sticlei ar putea avea un rol vital în rezolvarea acestor probleme. Cea mai mare problemă cu care se confruntă lumea în zilele noastre este distribuția inegală a veniturilor. Industria sticlei ar trebui să adopte o abordare mai constructivă și mai incluzivă, care să îi îmbogățească nu doar pe acționari c/i și pe angajații săi. Trebuie să mergem dincolo de a defini totul prin costuri și EBITDA și să ne intensificăm eforturile pentru a corecta distribuția veniturilor în ecosistemul sticlei. O altă problemă urgentă este faptul că, de dragul intereselor politice și economice, conceptul de lume durabilă nu este luat suficient în considerare, în ciuda faptului că a fost exprimat cu tărie, în special în țările dezvoltate și în cadrul Organizației Națiunilor Unite. În primul rând, industria sticlei trebuie să acționeze la unison pentru a aborda problema utilizării resurselor. Pentru a aborda în mod eficient problemele noastre comune, trebuie să creăm o înțelepciune împărtășită, lipsită de dorința de profit și axată mai degrabă pe colaborare decât pe concurență. Un alt aspect critic este faptul că populația lumii a depășit 8 miliarde de oameni, iar femeile, care constituie peste jumătate din numărul total de oameni, în continuare sunt private de un mediu echitabil, în ciuda unei retorici sofisticate și bogate. De asemenea, ar trebui să lucrăm mai intens pentru a oferi șanse egale femeilor din industria sticlei, de la toate nivelurile și din fiecare etapă de producție.”

Prof. Dr. Kirman și-a exprimat gândurile și în ceea ce privește premiul Glass Person of the Year: „Este o onoare extraordinară să primesc acest prestigios premiu. Călătoria mea profesională a inclus rolul de judecător, academician și bancher, culminând cu experiența mea în industria sticlei. Este deosebit de impresionant, atât în ceea ce privește motivația, cât și în ceea ce privește responsabilitatea, să știm că ceea ce facem este urmărit și apreciat în acest sector. Aș vrea să le mulțumesc distinșilor membri ai Comitetului.”

Președintele Comitetului Phoenix Award, Lincoln Brown, a declarată că au fost deosebit de bucuroși să îi înmâneze acest premiu Prof. Dr. Ahmet Kirman, care timp de 17 ani a avut contribuții semnificative la dezvoltarea industriei sticlei. De asemenea, acesta a subliniat faptul că sub conducerea inspiratoare a Prof. Dr. Kirman, Şişecam a reușit să devină o putere globală.

Şişecam a investit peste 100 de milioane de dolari în România

România este una dintre țările în care Şişecam desfășoară activități de producție, în calitate de jucător global în industria sticlei și cea chimică. Şişecam desfășoară activități de producție în 14 țări de pe patru continente, cu 24.000 de angajați, iar produsele sale ajung în 150 de pe întreg globul. În 2014, prin intermediul unei achiziții, Şişecam a intrat în România cu o investiție în capacități de producție în domeniul sticlei auto. Până în prezent, Şişecam a investit peste 100 de milioane de dolari în țară. În primele șapte luni ale anului 2023, exporturile Şişecam din România au însumat 24,1 milioane de dolari. Şişecam România are 596 de angajați, iar anual, în unitatea de producție din țară se produc 3,8 milioane de metri pătrați de sticlă auto.


Despre Prof. Dr. Ahmet Kirman

De-a lungul carierei sale, Prof. Dr. Ahmet Kirman a avut șansa să exploreze diferite domenii, cum ar fi cel juridic și cel academic, fiecare dintre acestea contribuind la dezvoltarea sa profesională și îmbogățindu-i perspectiva. În 2006, el s-a alăturat Şişecam, iar de atunci el s-a dedicat contribuției la succesul industriei mondiale a sticlei. Începând din 2006, în cadrul Şişecam, el a ocupat rolul de Președinte și membru executiv al Consiliului Director al Şişecam, între anii 2006 și 2011. Vice-Președinte și Director General din 2011 până în 2021. Președinte și Director General începând din 30 martie 2021. El a fost numit Președinte la 1 iulie 2021 și membru executiv cu drepturi depline în Consiliul Director în Adunarea Generală a Asociaților din 28 martie 2022.

Sub conducerea sa, Şişecam și-a stabilit obiectivele de conducere la nivel mondial și obiectivul de a deveni unul dintre producătorii din top 3 la nivel mondial în multe din domeniile sale de activitate. El a inițiat o transformare foarte importantă a infrastructurii, pentru a pregăti Şişecam pentru viitor. Acest lucru a fost urmat de fuziunea One Şişecam, care a fost cea mai mare fuziune din istoria piețelor de capital din Turcia. Începând cu anul 2006, Şişecam a extins numărul țărilor în care își vinde produsele la 150 și și-a crescut cifra de afaceri de 3,5 ori. În anul 2022, procentul deținut de vânzările la nivel internațional a depășit 60%. Producția anuală de sticlă a Şişecam a crescut de 2,3 ori, iar producția de sodă calcinată a crescut de 4,2 ori. Numărul angajaților Şişecam a crescut de la 15 mii la peste 24 de mii în 17 ani.

Acesta a fost distins cu ordinul „Steaua Italiei” în grad de „Cavaler”, propusă de ministrul afacerilor externe și acordată de președintele Republicii Italia în semn de recunoaștere pentru consolidarea relațiilor economice bilaterale și a investițiilor reciproce între Italia și Turcia. Președintele Republicii Tatarstan i-a acordat „Medalia pentru muncă valoroasă”, ca o recunoaștere a contribuțiilor Şişecam la dezvoltarea investițiilor și cooperării economice. De asemenea, acesta a primit „Medalia de apreciere” pentru contribuțiile la dezvoltarea economică a regiunii Targovishte din Bulgaria. Mai mult decât atât, în cadrul galei Le Fonti Awards, o platformă de premiere a uneia dintre cele mai importante organizații media cu specific economic din Italia, acesta a primit premiul „Președintele anului”. În 2019, ca o recunoaștere a contribuțiilor aduse de-a lungul întregii vieți la știința și tehnologia sticlei, care au încurajat schimbul de cunoștințe și promovarea comunității naționale și internaționale a sticlei, acesta a primit „Premiul Președintelui”, oferit de către Comisia Internațională a Sticlei (International Comission of Glass - ICG).

Despre Şişecam

Şişecam a fost fondată în 1935 cu rolul de a pune bazele industriei sticlei în Turcia, în conformitate cu viziunea lui Mustafa Kemal Atatürk, un mare conducător, respectat în întreaga lume.Astăzi, Şişecam este un jucător major la nivel mondial în domeniul sticlei și cel al produselor chimice. Şişecam este singura companie la nivel mondial care operează în toate domeniile principale ale producției de sticlă - inclusiv sticlă plană, articole din sticlă, ambalaje din sticlă și fibră de sticlă. În prezent, Şişecam este una din primele două companii la nivel mondial producătoare de articole din sticlă și una din primele cinci companii la nivel mondial producătoare de ambalaje din sticlă și sticlă plană. Şişecam este unul dintre cei trei cei mai mari producători de sodă calcinată la nivel mondial și lider la nivel mondial în domeniul produselor chimice pe bază de crom.

Şişecam joacă un rol principal în domeniul sticlei plane, al produselor din sticlă, al ambalajelor din sticlă, al produselor chimice, sticlei auto, fibrei de sticlă, mineritului, energetic și al reciclării. Pe lângă cele din Turcia, Şişecam operează unități de producție în Germania, Italia, Bulgaria, România, Slovacia, Ungaria, Bosnia și Herțegovina, Federația Rusă, Georgia, Ucraina, Egipt, India și Statele Unite ale Americii.

Şişecam a întreprins pași hotărâți către obiectivul său de a deveni unul din cei 3 producători de top în domeniile sale principale de activitate, prin intermediul resurselor sale umane competente și a tehnologiilor inteligente, și continuă în mod neîncetat să își transforme infrastructura digitală și cultura ținând cont de necesitățile viitoare. Şişecam, care are 88 de ani de experiență, peste 24 de mii de angajați, activități de producție în 14 țări de pe patru continente și o rețea de vânzări răspândită în peste 150 de țări, își continuă călătoria sa de dezvoltare, în conformitate cu strategia sa pentru „Excelență globală”, având o abordare incluzivă care susține dezvoltarea întregului ecosistem al companiei. Şişecam își asumă responsabilitatea protejării planetei, dând resurse societății și transformând viața, prin intermediul strategiei sale CareForNext, care respectă și este concentrată în jurul obiectivelor Națiunilor Unite referitoare la dezvoltarea durabilă. Şişecam utilizează întreaga sa experiență și toate competențele disponibile pentru a promova dezvoltarea durabilă în toate privințele. www.sisecam.com.tr

Aysegul Akyarli
Sisecam
email us here
Visit us on social media:
LinkedIn