There were 1,840 press releases posted in the last 24 hours and 399,072 in the last 365 days.

Αλλαγή φρουράς στο Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου (INSTAP)

PACHAEIA AMMOS, CRETE, GREECE, December 7, 2022 /EINPresswire.com/ -- Ο καθηγητής Philip Betancourt ολοκλήρωσε τη θητεία του ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου (INSTAP) στις 22 Οκτωβρίου. Υπήρξε ο πρώτος διευθυντής του Ιδρύματος, το οποίο υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση για 41 συναπτά έτη. Το INSTAP (www.aegeanprehistory.net) υποστηρίζει την έρευνα των προϊστορικών πολιτισμών του Αιγαίου και παρακείμενων περιοχών που χρονολογούνται απο την παλαιολιθική περίοδο μέχρι και την εμφάνιση της ελληνικής γραφής κατά τον 8ο αιώνα π.Χ. Από το 1982 χρηματοδοτεί ανασκαφικά προγράμματα, επιφανειακές έρευνες, επιστημονικές αναλύσεις, τη συντήρηση αρχαιολογικών θέσεων και υλικών, τη μελέτη, έρευνα, και δημοσίευση αρχαιολογικών συνόλων και ευρημάτων, όπως και την ίδρυση του INSTAP-Κέντρου Μελέτης Ανατολικής Κρήτης (www.instapstudycenter.net).

Το διοικητικό συμβούλιο του INSTAP εξέλεξε ως νέο διευθυντή τον Δρα Thomas Brogan, o οποίος υπηρετεί ως Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Ανατολικής Κρήτης από το 1997. Ο Δρ. Brogan θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Διευθυντής του INSTAP από την έδρα του στην Κρήτη.

Η Δρ. Susan Ferrence παραμένει στη θέση της ως Διευθύντρια των ακαδημαϊκών εκδόσεων INSTAP Academic Press με βάση τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (https://instappress.com). Οι διδάκτορες Κωνσταντίνος Χαλικιάς και Jason Earle, οι οποίοι πρόσφατα εκλέχθηκαν υποδιευθυντές του INSTAP, θα συνεχίσουν το έργο τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της διοίκησης και των επιχορηγήσεων αντίστοιχα.

Ο Malcolm H. Wiener, ιδρυτής του Ινστιτούτου Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου και του INSTAP-Κέντρου Μελέτης Ανατολικής Κρήτης, αποσύρθηκε ως αντιπρόεδρος και απο τα δύο διοικητικά συμβούλια (www.malcolmwiener.net). Παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του INSTAP και έχει αποδεχτεί τον τίτλο του Ομότιμου Προέδρου του Κέντρου Μελέτης Ανατολικής Κρήτης.

Τέλος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξέλεξαν ως Πρόεδρο και των δύο διοικητικών συμβουλίων τον καθηγητή Jeffrey Soles, ο οποίος έχει υπηρετήσει για χρόνια ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του INSTAP και του Κέντρου Μελέτης Ανατολικής Κρήτης, καθώς και ως Διευθυντής των ανασκαφών στον Μόχλο Κρήτης (www.mochlosarchaeologicalproject.org).

Eleanor Huffman
INSTAP Study Center for East Crete
+30 2842093027
email us here