There were 1,684 press releases posted in the last 24 hours and 403,771 in the last 365 days.

Conferință Online Intercontinentală pentru a Discuta Rolul Educației pentru Pace

Cântând din diferite țări cântecul de pace „We are one”

Fotografie comemorativă_We are one!

Introducerea Educației pentru Pace HWPL

Conferință Online Intercontinentală pentru a Discuta Rolul Educației pentru Pace

MAGUINDANAO, THE PHILIPPINES, February 3, 2021 /EINPresswire.com/ -- În data de 24 ianuarie, peste 2.400 de participanți pre-înregistrați din 70 de țări, inclusiv Filipine, SUA, Germania, Africa de Sud, China și Coreea de Sud, s-au alăturat conferinței de pace inter-continentale online pentru a discuta rolul educației pentru pace.

Conferința a fost organizată de un ONG internațional pentru pace din Coreea, Cultura Cerului, Pacea Mondială, Restabilirea Luminii (HWPL) în cadrul DGC ONU și al ECOSOC al ONU în celebrarea celei de-a 7-a aniversări a Zilei Păcii HWPL din 24 ianuarie.

Ziua Păcii HWPL din 24 ianuarie declarată de Provincia Maguindanao din Filipine a fost comemorată anual de la semnarea Acordului de Pace de la Mindanao care a fost încheiat între guvernul local și liderii societății civile în data de 24 ianuarie 2014.

Ziua Păcii a fost numită după HWPL, deoarece acordul a fost sugerat de președintele HWPL, Man Hee Lee, cunoscut ca un veteran de război coreean, pentru a depăși cei 50 de ani de conflict care au dus la aproximativ 120.000 de victime în regiune.

Cu tema „Rolul Educației pentru Pace în Construirea unei Lumi Pașnice”, sărbătoarea din acest an a avut drept scop creșterea gradului de conștientizare a educației pentru pace în întreaga lume și stabilirea unei platforme globale pentru educatorii de pace care să pună în aplicare educația pentru pace în sistemul educațional din fiecare țară.

Urmat de mesaje de felicitare din partea personalităților sociale, educaționale, religioase și politice, inclusiv președintele Curții de Apel din Cairo, fostul președinte al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, fost consilier al Ministerului Educației din Guatemala, arhiepiscop emerit al Arhiepiscopiei Davao din Filipine, președintele Man Hee Lee de la HWPL a transmis un mesaj comemorativ.

„Astăzi, Mindanao nu mai este un loc de conflict; mai degrabă, a devenit un model al păcii spre care privește lumea. Odată, oamenii din această regiune obișnuiau să îndrepte armele unii spre alții - acum, împărtășesc mâncare în timp ce stau la aceeași masă, în ciuda diferențelor dintre religie și ideologii. Studenții care odinioară erau instruiți pentru ucidere, învață acum prețioasa valoare a vieții și a păcii prin HWPL Educația Păcii”, a spus el.

Dr. Ronald Adamat, comisar al Comisiei pentru învățământul superior din Filipine (CHED), care a depus eforturi pentru a implementa educația pentru pace a HWPL prin integrarea educației pentru pace în programele relevante de învățământ superior, a abordat valoarea Zilei Păcii HWPL și progresul educației pentru pace din Filipine.

„Tinerii vor lupta pentru pace, dar nu li se oferă încă suficiente abilități, înțelegere sau oportunitatea de a vorbi pentru pace. Susțin din toată inima educația pentru pace a HWPL. Crește gradul de conștientizare pentru tinerii noștri de a deveni pacificatori - valorile atât de necesare ale tinerilor. Viitorii lideri trebuie să efectueze schimbări pentru transformarea pozitivă a lumii. Copiii noștri trebuie educați cu privire la modul în care funcționează în mod eficient consolidarea păcii. Prin educație, construirea unei lumi cu adevărat pașnice poate deveni într-o zi o realitate. ”


Educația pentru pace HWPL constă din 12 lecții își propune să instruiască educatorii și elevii cu valoarea păcii prin creșterea conștientizării importanței promovării unei culturi a păcii. Din 2016, peste 200 de instituții de învățământ din 34 de țări, inclusiv India, Israel și Filipine, au fost desemnate ca HWPL Academii de Pace, iar ministerele educației din 9 țări au semnat memorandumuri de acord pentru implementarea educației pentru pace.

Doamna Firoza Muradi, educatoare din Afganistan, a spus: „Acordul de pace de la Mindanao din 2014 a devenit un model excelent pentru țări precum Afganistanul care trăiesc războaie și conflicte. Sper că miracolul păcii din Mindanao se va întâmpla în Afganistan, iar începutul este educația pentru pace. Prin intermediul educației pentru pace a HWPL, studenții caută răspunsuri pentru a realiza pacea în diferite moduri, inclusiv armonie cu natura, valoarea cooperării și modul de protejare a drepturilor lor. Cred că toți studenții mei care primesc educație pentru pace vor crește și vor deveni mesageri ai păcii. ”

La eveniment, oficialul HWPL a prezentat planul pentru 2021, cum ar fi Programul Online de Instruire a Educației pentru Pace, Programul de Voluntariat Educația Păcii și Proiectul Online de Schimb de Dragoste pentru Tineri, care au fost concepute în principal ca programe online respectiv situației pandemiei.

Incheon
HWPL
email us here