There were 1,864 press releases posted in the last 24 hours and 400,032 in the last 365 days.

Religiile unite în rugăciune pentru pace îngrijindu-se reciproc în criza pandemiei

Adunarea de sfârșit de an a liderilor religioși_141220

Participanții fac o ceremonie prin care formează o inimă cu mâinile

[Atașamentul 1] Lista participanților cheie

SEOUL, REPUBLIC OF KOREA , December 19, 2020 /EINPresswire.com/ -- Religiile unite în rugăciune pentru pace îngrijindu-se reciproc în criza pandemiei


În timp ce măsurile la nivel național care limitează activitățile sociale aduc schimbări zilnice în rutină din cauza pandemiei, eforturile de a oferi înțelegere la nivel spiritual în privința bolilor din timpul vieții și aspectele care se schimbă pe plan social sunt o temă actuală în religie.

Pe data de 14 Decembrie, 560 reprezentanți din 31 religii din 80 țări, inclusiv Budism, Creștinism, Hinduism, Islam, Jainism, Iudaism și Sikhism s-au alăturat într-o adunare online numită “Întâlnirea HWPL de Sfârșit de An a Liderilor Religioși: Speranțe Unite & Rugăciuni pentru un 2021 mai Luminos“, pentru a exprima cuvinte de consolare către oameni și a reafirma angajamentul inter-religios și dialogul pentru pace.

11 lideri religioși reprezentând diferite religii s-au rugat pentru înțelepciune și soluții pentru multiplele aspecte ale vieții care sunt momentan afectate de criza COVID-19. Mesajele video ale liderilor religioși ne arată sprijinul lor și rolul jucat pe care îl joacă religia în a contracara mișcările anti-pace cum ar fi discriminarea, ura și violența care pot fi exacerbate prin pandemie.

Constantin Cârlan Ungureanu, preot paroh la Biserica „Sfântul Ștefan”, a spus: „Adunarea oamenilor religioși de astăzi a fost foarte bună și semnificativă. Am vrut să îmbrățișez fiecare persoană în parte. Nu numai astăzi, ci tot mai mulți oameni ar trebui să se roage împreună pentru vindecarea lumii în fiecare zi ”.

„Cred că adunarea religioasă globală ajută la reducerea fundamentalismului și rasismului. De asemenea, ajută diferitele religii să se cunoască reciproc. În plus, nu au fost rugăciuni doar pentru o națiune, ci pentru întreaga lume”, a spus Amir Aziz, Imam al Ahmadiyya-Moschee din Wilmersdorf, Germania.

„A fost frumos să văd împreună mulți oameni din diferite religii. Sper că 2021 va fi fără COVID-19 și că nu va exista niciun dezastru. În acest fel, deși nu putem schimba întreaga lume dintr-o dată, creăm o anumită energie pozitivă și facem schimbări treptat ”, a spus Monchai Saitanaporn, călugăr al Wat Phra Dhammakaya din Berlin.
“Legat de întrebarea despre cum societatea umană ar trebui să înțeleagă de ce suferințe precum COVID-19 au loc, am descoperit că toate religiile caută un răspuns. În acest proces, cei care participă la acest eveniment, indiferent de fusul orar, se roagă pentru siguranță indiferent de credința din care provin. Aceasta este diferența clară față de timpul de dinaintea pandemiei când vestea unui conflict era legată de lipsa toleranței asupra unui grup din diferite împrejurări. În această privință, s-a dovedit probabilitatea ca umanitatea să se unească în criză și să formeze o unitate în pace indiferent de religie, “ a mai spus un oficial HWPL.

Organizatorul HWPL este un ONG afiliat cu ONU ECOSOC, care a ajutat la donarea de plasmă la nivel național în Coreea de Sud, unde au fost implicați mai mult de 3,700 oameni care s-au vindecat de COVID-19, ajutând astfel în dezvoltarea tratamentelor în acest an.


Neacsu Raluca
newscj
+40 767858148
email us here