There were 1,275 press releases posted in the last 24 hours and 392,664 in the last 365 days.

Međunarodna asocijacija priznatih policijskih službenika tuguje zbog gubitka poštovanog predsednika odseka za Srbiju

Mališa Ilić, policajac u penziji

Mališa Ilić, policajac u penziji

S velikom tugom i teškim srcem Međunarodna asocijacija priznatih policijskih službenika saopštava da je preminuo naš cenjeni predsednik odseka Srbija

Radite pošteno policijski posao, budite svesni da će vaša veličina uvek izazivati ljubomoru.”
— Mališa Ilić, policajac u penziji
BEOGRAD, SRBIJA, SRBIJA, May 19, 2023/EINPresswire.com/ -- S velikom tugom i teškim srcem Međunarodna asocijacija priznatih policijskih službenika (IARPO) saopštava da je preminuo naš cenjeni predsednik, Mališa Ilić koji je imao 69 godina, a preminuo je 12. maja 2023. godine, ostavljajući iza sebe nasleđe izuzetne službe i posvećenosti policijskoj zajednici.

Tokom svoje izuzetne karijere, predsednik Ilić je pokazivao nepokolebljivu posvećenost idealima pravde, sigurnosti i profesionalizma. Njegov izvanredan doprinos policijskoj profesiji doneo mu je široko priznanje, a mnogobrojne policijske nagrade su mu dodeljene u znak priznanja za izuzetnu službu, te i Medalja rada Narodne Skupštine SFRJ po ukazu predsednika države. Njegova nesebična posvećenost i neumorni trud ostavili su neizbrisiv trag na policijsku zajednicu, kako lokalno tako i na medjunarodnom nivou.

Kao predsednik Operativne grane IARPO-a za Srbiju, predsednik Ilić je igrao ključnu ulogu u vođenju i usmeravanju naše organizacije kao i strategijskom planiranju razvoja naše organizacije. Pod njegovim dinamičnim učešćem u vođstvu, IARPO je doživeo značajan rast i postignuća, ojačavajući saradnju i partnerstva među policijskim službenicima širom sveta. Njegove vizionarske inicijative i nepokolebljiva posvećenost unapređenju policijske profesije postavile su nove standarde u našoj industriji.

Predsednik Ilić nije samo bio cenjeni lider, već i mentor i uzor brojnim policijskim službenicima. Njegova mudrost, iskustvo i nepokolebljiv integritet inspirisali su mlade policajce ali i one koji su imali privilegiju da rade s njim. Dosledno je pokazivao najviše nivoe profesionalizma, saosećanja i posvećenosti, što ga je učinilo voljenom figurom unutar policijske organizacije i šire policijske zajednice.

Gubitak predsednika Ilića ostavlja duboku prazninu unutar IARPO-a i šireg kruga policijske braće. Izražavamo najdublje saučešće njegovoj porodici, prijateljima, kolegama i svima čije je živote dotakao tokom svoje izvanredne karijere. Sećanje na predsednika Ilića zauvek će ostati u našim srcima kao sjajan primer onoga što znači biti izuzetan policijski službenik.

U čast nasleđa predsednika Ilića, IARPO će uspostaviti memorijalni fond u njegovo ime "Mališa Ilić, Maša Varga", koji će podržavati programe i inicijative koje promovišu izvrsnost u policijskom radu i dobrobit policijskih službenika širom sveta, a posebno u njegovom rodnom kraju i rodnom gradu.

O nama: Međunarodna asocijacija priznatih policijskih službenika (IARPO) je globalna organizacija posvećena promovisanju profesionalizma, saradnje i razmene znanja među policijskim profesionalcima. Nastojimo da unapredimo javnu i bezbednost, održavamo vladavinu prava i unapredjujemo interese policijskih službenika širom sveta. Za više informacija, posetite našu veb stranicu

Lana Pavlica
IARPO
email us here