There were 1,662 press releases posted in the last 24 hours and 413,635 in the last 365 days.

Automatizace ušetřila 90 % skladových prostor a zvýšila efektivitu vychystávání ve společnosti Adoz

Using automation

Adoz moves to automation

Společnost Adoz se sídlem v České republice investovala do automatizovaných skladových systémů Kardex, aby zvýšila produktivitu skladu

Není to raketová věda! Automatizace je způsob, jak zůstat konkurenceschopný ve světě, kde jsou změny rychlé. Adoz přinesl způsob, jak zůstat konkurenceschopný”
— Viktor Frnka, Marketingový Manažer
OSTRAVA, CZECH REPUBLIC, August 31, 2022 /EINPresswire.com/ -- Adoz, jeden z největších světových distributorů ložisek a strojních dílů v České republice, investoval do automatizovaného skladového systému se společností Kardex Remstar v Ostravě, aby zvýšil produktivitu skladu a nahradil své tradiční paletové regály a regály.

Zastaralé skladovací systémy a neefektivní manuální pracovní postupy znamenaly, že společnost Adoz měla omezenou kapacitu. Manipulace s objednávkami probíhala ručně, což představovalo velkou výzvu z hlediska prostoru a kapacity potřebné k vychystávání objednávek. To zpomalovalo produktivitu. Společnost Adoz využila automatizaci k vytvoření bezchybného zásobování výroby přímým propojením svého skladu s výrobou. Nový systém od společnosti Kardex Remstar přinesl jak efektivitu vychystávání komponent pro interní potřeby, tak pro přímý prodej koncovým zákazníkům společnosti Adoz.

Automatizovaný systém byl od společnosti Kardex, který se skládal ze 4 vertikálních výtahových modulů Kardex s jediným přístupovým otvorem do expedičního prostoru. Každá jednotka je vybavena systémem ukazatelů polohy u přístupového otvoru. Provoz je řízen systémem KBS put-by-lights, který zajišťuje maximální přesnost. Další dva vertikální výtahy Kardex se dvěma protilehlými přístupovými otvory spojují sklad s výrobou.

"Automatizace přinesla společnosti Adoz významný rozdíl", řekl Viktor Frnka, marketingový manažer Kardex. "Jako společnost se zaměřujeme na pomoc společnostem při optimalizaci jejich skladových procesů. Není to žádná raketová věda! Automatizace je způsob, jak si udržet konkurenceschopnost ve světě, kde dochází k rychlým změnám. Spolupráce s našimi zákazníky, jako je Adoz, ukazuje, že je to skutečná potřeba a způsob, jak si udržet konkurenceschopnost." Společnost Adoz přešla z 50 m² plochy na skladování stejného zboží, které dříve vyžadovalo 500 m² plochy. Automatizace umožnila společnosti Adoz výrazně rozšířit výrobu a distribuci, aniž by bylo nutné zvyšovat počet zaměstnanců skladu.

Automatizace zvýšila efektivitu a ušetřila společnosti Adoz skladové prostory. Produktivita vychystávání se zvýšila až o 60 % a bezproblémová integrace se skladovým systémem Kardex přinesla celkově výrazně efektivnější skladové procesy než tradiční systém.

debra Wilkins
Kardex Systems UK ltd
email us here
Visit us on social media:
LinkedIn
Other