There were 1,785 press releases posted in the last 24 hours and 399,683 in the last 365 days.

Mabey Bridge доставя девет конструкции в подкрепа на усилията за възстановяване от наводненията в Германия

Mabey Bridge in Germany - Image courtesy of THW

Mabey Bridge in Germany - Image courtesy of THW

Mabey Bridge има дълга история в предоставянето на решения за възстановяване на инфраструктура след природни бедствия.”
— Майкъл Трейси, главен изпълнителен директор на Mabey Bridge
LYDNEY, UNITED KINGDOM, August 3, 2022 /EINPresswire.com/ -- Mabey Bridge, компания от Acrow Group, специализирана в изработката на модулни стоманени мостове, обяви днес, че е предоставила девет от своите мостове Compact 200™, които ще спомогнат за свързването на общностите в долината Ар в Германия след опустошителните наводнения в Европа през юли 2021 г.

Екстремното метеорологично явление причини огромни щети в долината с безброй повредени и унищожени пътища и над 60 срутени моста. Тъй като ремонта на транспортната инфраструктура в региона е от спешна необходимост, в началото на август бяха поръчани четири от модулните конструкции на Mabey Bridge за възстановяване на разрушените прелези в град Бад Нойенар-Арвайлер. Два от мостовете са поръчани от управата на града, а другите два - от Федералната агенция за техническа помощ (THW). С налични компоненти от инвентара на фирмата, те бяха доставени само седмица по-късно и бързо сглобени и инсталирани от THW. Мостовете бяха пуснати в експлоатация през септември, като единият е предназначен за превозни средства, а трите други - за пешеходци и велосипедисти.

След успеха на първите проекти Mabey Bridge беше избрана да достави пет допълнителни моста в подкрепа на продължаващите усилия за възстановяване в региона. В средата на септември 2021 г. THW поръча три автомобилни моста за градовете Рех, Инсул и Лирс. Елементите бяха доставени до обектите три седмици по-късно, инсталирани от THW и пуснати в експлоатация през ноември 2021 г. В началото на януари 2022 г. град Синциг поръча два моста за пешеходци и велосипедисти. Единият от тях вече е монтиран, а монтажът на втория се планира да приключи в края на септември.

Деветте доставени конструкции са мостове Compact 200™ с дължина от 36 до 42 метра. Те ще служат като постоянни или като дългосрочни временни решения за десетилетия напред. Unegg GmbH, партньорът на Mabey Bridge в Централна Европа, предостави техническа помощ на THW на място за всеки проект. Някои от мостовете бяха доставени със системата Mabey SmartEdge™ - адаптивен, галванизиран стоманен панел, който се прикрепя към палубата на моста, за да облицова безопасно подпорните конструкции, предоставяйки естетически приятна алтернатива на по-традиционните стомана и мрежа.

Модулните стоманени конструкции на Mabey Bridge използват предварително проектирани елементи и могат да бъдат конфигурирани според изискванията за дължина, ширина и натоварване. Лесно доставяни от склада до най-трудните места, мостовете на Mabey се разполагат и издигат бързо на ръка или с помощта на малко съоръжение, което ги прави идеален избор както за временни, така и за постоянни аварийни приложения.

Майкъл Трейси, главен изпълнителен директор на Mabey Bridge, сподели следното:

„Mabey Bridge има дълга история в предоставянето на решения за възстановяване на инфраструктура след природни бедствия. Посветени сме на подкрепата на нациите в тези времена на нужда и ще продължим да изпълняваме своята роля в жизненоважните проекти за възстановяване на връзките между засегнати общности.“

За Mabey Bridge
Mabey Bridge е водещ международен доставчик на висококачествени модулни мостови решения. Ние сме специализирани в изработката на експресни предварително проектирани модулни стоманени мостове, с които е възможно ускореното изграждане на мостове и подобряването на инфраструктурата в градски и селски райони. Доставяме също и мостови решения за строителния, нефтения, газовия и минния сектори, както и за специализирани военни приложения, спешни хуманитарни нужди и помощ при бедствия.

Mabey Bridge, компания от Acrow Group, базирана в Глостършир, Великобритания, е доставила модулни мостови решения в над 150 страни по света. Повече информация за това как можем да помогнем на Вашия проект ще намерите на нашия уебсайт www.mabeybridge.com.

###

Tracy Van Buskirk
Marketcom PR
+1 203-246-6165
tvanbuskirk@marketcompr.com