There were 1,115 press releases posted in the last 24 hours and 400,913 in the last 365 days.

Pomozimo Kreativnom Medi Da Organizuje Besplatne Radionice Za Decu

Medina Kreativna Radionica

Za Suboticu svim srcem

Kreativne radionice za decu iz socijalno ugroženih porodica

SUBOTICA, VOJVODINA, SRBIJA, May 29, 2022 /EINPresswire.com/ -- Organizovanjem kreativnih radionica za decu iz socijalno ugroženih porodica, namera nam je da mališanima pružimo mogućnost da pored redovnog obrazovanja, imaju priliku da učestvuju u vannastavnim aktivnostima i time obogate svoje odrastanje, i to potpuno besplatno. Roditelji su prinuđeni da izdvajaju pozamašne sume novca na mesečnom nivou za razne dodatne aktivnosti svojih najmlađih, što i pored mnogo truda i volje odraslih nije svakom detetu podjednako dostupno.



Kroz četiri besplatne radionice, 40 dece će na neposredan način više saznati o veštinama izrade ručnih radova, poput tehnike dekupaža, ručnog pravljenja nakita i magneta za frižidere, izlivanja epoksi smole, ocrtavanja raznih predmeta i stakla, te ukrašavanje drveta pirografom. Takođe, oni će biti u prilici da uz druženje sa svojim vršnjacima kvalitetno provedu vreme i steknu nova poznanstva, ujedno razvijajući kreativnost i motoričke sposobnosti.



Ono što je naročito važno, je da im ove veštine ostaju doveka urezane u pamćenju, te bi jednog dana one mogle postati osnov za pokretanje sopstvenog biznisa i izvor zarade što je za decu iz socijalno ugroženih porodica od izuzetnog značaja za lično osnaživanje i samostalnost.

Kroz ovaj projekat biće im omogućeno i da se od najranijeg uzrasta susretnu sa humanošću, budući da će nakon održanih radionica i pozamašnog broja izrađenih predmeta, biti organizovano nekoliko humanitarnih bazara na kojima će se sve rukotvorine prodavati u dobroj atmosferi upotpunjenoj kulturno-umetničkim programom. Prikupljena novčana sredstva od prodaje, biće iskorišćena za obezbeđivanje materijala i uslova za buduće radionice kako bi još više mališana prošlo kroz iste.

Sam naziv projekta je inspirisan maskotom našeg Udruženja, odbačenim velikim jednookim plišanim Medom. On svojim postojanjem, pa i izgledom, simbolično predstavlja sve ono što naše Udruženje jeste - spoj humanosti, različitosti, tolerancije i ljubavi. Sve ove vrednosti želimo da utkamo u svest mališana, animirajući ih radionicama ručne izrade na kojima ćemo im prenositi svoja iskustva u dosadašnjem radu.



Upravo zbog toga, želimo da ove aktivnosti, uz dosadašnji ustaljeni rad Udruženja, ubuduće svrstamo u stalnu delatnost koju bi dalje u saradnji sa udruženjima istog opredeljenja razvijali na lokalu i šire. Podržite besplatne kreativne radionice kako bi deca iz socijalno ugroženih porodica imala istu šansu kao i njihovi drugari.

Kampanju možete podržati online donacijom na platformi Donacije.rs

Branko Prćić
Za Suboticu svim srcem
+381 62 8310561
zasuboticusvimsrcem@gmail.com
Visit us on social media:
Facebook
Other