There were 1,819 press releases posted in the last 24 hours and 399,405 in the last 365 days.

Inspire Medical Systems, Inc. kondigt landelijke vergoeding aan in België

MINNEAPOLIS, March 09, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Inspire Medical Systems, Inc. (NYSE: INSP) (Inspire), een medisch technologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve en minimaal invasieve oplossingen voor patiënten met obstructief slaapapneu (OSA), heeft vandaag aangekondigd goedkeuring te hebben ontvangen om met onmiddellijke ingang landelijk in België vergoedingen uit te betalen tegen dezelfde tarieven als in andere landen.

“Het zorgteam van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Antwerpen, België is al lange tijd onmisbaar in de ontwikkeling van de therapie van Inspire. Het is zelfs zo dat de eerste Inspire-implantatie in 1996 in Antwerpen is uitgevoerd tijdens de vroege ontwikkelingsfase van haalbaarheid. Bovendien werd de eerste implantatie als product van Inspire Medical Systems in 2009 in Antwerpen uitgevoerd”, aldus Tim Herbert, President en Chief Executive Officer van Inspire. “Het onderzoeksteam, dat bestaat uit zowel KNO-chirurgen als slaapspecialisten, hebben hier in hoge mate aan bijgedragen door middel van onderzoek en klinische evaluaties. De landelijke vergoeding is de volgende cruciale mijlpaal voor patiënten met obstructief slaapapneu in België.”

De therapie van Inspire heeft in 2010 een EU-conformiteitsverklaring voor commercialisering in Europa ontvangen. Sindsdien worden ingrepen in het UZA uitgevoerd, die door interne ziekenhuisbudgetten zijn gefinancierd. Deze recente goedkeuring voor vergoeding maakt de weg vrij om extra Inspire-implantatiecentra in België te openen (onder toeziend oog van het UZA) terwijl ook de toegang tot zorg wordt uitgebreid.

“We zijn blij dat we het aanbod van de klinisch bewezen Inspire-behandelingopties voor matige tot ernstige obstructief slaapapneu aan patiënten en artsen in België kunnen uitbreiden”, aldus Olivier Vandeveken, professor en voorzitter van de afdeling Otorinolaryngologie, hoofd- en halschirurgie bij het UZA in Antwerpen, België. “Bij het UZA ligt de focus al meer dan 25 jaar op het onderzoek en de klinische evaluatie van de therapie van Inspire. Dit omvat ook het introduceren van de therapie van Inspire als een geschikte behandelingsoptie voor patiënten met obstructief slaapapneu. Deze goedkeuring zorgt voor een verbeterde beschikbaarheid van behandeling door het hele land.”

Over Inspire Medical Systems

Inspire is een medisch technologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve, minimaal invasieve oplossingen voor patiënten met obstructief slaapapneu. De eigen therapie van Inspire is de eerste en enige door de FDA goedgekeurde neurostimulator die een veilige en effectieve behandeling biedt voor matige tot ernstige obstructief slaapapneu.

Ga voor meer informatie over Inspire naar www.inspiresleep.com.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Alle verklaringen anders dan historische feiten zijn toekomstgerichte verklaringen, waaronder, maar niet beperkt tot, de verklaringen met betrekking tot onze verwachtingen om de therapie van Inspire in België te commercialiseren. Toekomstgerichte verklaringen houden inherente risico’s en onzekerheden in. Belangrijke factoren kunnen ervoor zorgen dat werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van verwachtingen, waaronder de factoren genoemd onder de titels ‘Risk Factors’ en ‘Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations’ in ons jaarverslag over formulier 10-K voor het fiscale jaar eindigend op 31 december 2022 dat is ingediend bij de SEC. Hierdoor kan het voorkomen dat dergelijke factoren van tijd tot tijd worden bijgewerkt in onze andere indieningen bij het SEC. Deze zijn beschikbaar via de website van SEC op www.sec.gov en de investeerderspagina op onze website op www.inspiresleep.com. Toekomstgerichte verklaringen gelden alleen op de datum waarop deze zijn gedaan en we aanvaarden geen verplichting om verklaringen bij te stellen bij nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen.

Contactgegevens voor investeerders en media
Ezgi Yagci
Vice President, Investor Relations
ezgiyagci@inspiresleep.com
617-549-2443


Primary Logo