There were 1,658 press releases posted in the last 24 hours and 418,844 in the last 365 days.

Liderii Globali cer Guvernului Sud-Coreean și ONU să corecteze opresiunea religioasă din cauza carantinei de Covid-19

Donald Ramotar, fostul președinte al Guyanei

Scrisoare comună din partea CCLP

REPUBLIC OF KOREA , August 31, 2020 /EINPresswire.com/ -- În timp ce numărul infectaților cu Covid-19 continuă să crească în întreaga lume, vocile comunității internaționale se ridică pentru a opri opresiunea religioasă care are loc în Coreea de Sud, cunoscut ca o țară exemplară referitor la carantina de Covid-19.

Pe 17 august coaliția liderilor caraibeni pentru pace (CCLP), formată din foștii și actualii lideri din Caraibe, inclusiv fostul președinte al Consiliului pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite (UNHRC), a trimis o scrisoare comună ministrului sud-coreean de externe Kang Kyung-wha și înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.

Aceștia au spus în scrisoare că guvernele, chiar și ca răspuns la urgența pandemiei, trebuie să-și asume responsabilitatea pentru protecția drepturilor omului indiferent de religie, rasă, etnie sau statut socioeconomic și și-au exprimat îngrijorarea pentru opresiunea continuă împotriva Bisericii Shincheonji, Denominație creștină din Coreea de Sud care a suferit de o infecție neașteptată în masă la începutul acestui an.

Înainte de scrisoarea comună, 11 ONG-uri, inclusiv Coordonarea Europeană a Asociațiilor și Persoanelor pentru Libertatea Conștiinței (CAP-LC), au transmis Secretarului General al ONU „raportul anual pentru înaltul comisar al ONU pentru Drepturile Omului” cu privire la discriminarea țintită în mod necorespunzător împotriva Bisericii Shincheonji.

Raportul anual a fost intitulat „Membrii Shincheonji - Țapul Ispășitor pentru COVID-19 în Republica Coreea”.

Scrisoarea a subliniat succint faptele din referitoare la Shincheonji și Covid-19 după cum urmează;
〮 Covid-19 a fost introdus în Coreea de Sud din China.
〮 Conform Centrelor Coreene pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, virusul era deja prevalent în orașul Daegu înainte de confirmarea (Shincheonji) Pacientului 31 (din Daegu).
〮 Refuzul guvernului de a închide frontiera în China a contribuit în mare măsură la izbucnirea virusului.
〮 Față de nemulțumirea publică din ce în ce mai mare cu privire la faptul că guvernul nu a impus o restricție de călătorie Chinei, ministrul Justiției, Choo Mi-ae, a ordonat urmărirea penală și investigarea Shincheonji.
〮 Vice-ministrul Sănătății a confirmat că lista informațiilor de identificare privată colectate nu este cu mult diferită de cea colectată și verificată de guvern.
〮 Procurorii au arestat oficialii din Shincheonji pe motiv că lista membrilor congregației depuse de Shincheonji nu era completă.

Referindu-se la raportul „Fișă informativă asupra răspunsului global la coronavirus (COVID-19) și la impactul asupra practicilor religioase și a libertății religioase” de către Comisia Statelor Unite privind libertatea religioasă internațională (USCIRF), scrisoarea comună a reiterat faptul că Coreea de Sud furnizează un exemplu viu al modului în care urgențele de sănătate publică pot crește riscul pentru grupurile religioase marginalizate.

Aceștia au subliniat că tăcerea guvernului sud-coreean cu privire la situația actuală ar constitui un precedent global periculos pentru a permite persecuții, violență și hărțuire similare împotriva altor minorități religioase și au cerut cu tărie guvernului coreean să „înainteze spre a pune capăt acestei discriminări. “

Neacsu Raluca
newscj
+40 767858148
email us here