There were 1,117 press releases posted in the last 24 hours and 400,914 in the last 365 days.

Laboratorul 2.0 este un parteneriat între Proiectul Drahmaeși Incubatorul Inovațional (IT4BA), ASEM Chișinău, Moldova.

Inovațional IT4BA și Proiectul Drahmae își unesc eforturile și se aliniază unei foi de parcurs strategice de a crea primul Laborator Blockchain Moldova.

CHISINAU, CHISINAU, MOLDOVA, January 5, 2017 /EINPresswire.com/ -- Parteneriatul este susținut de interesul sporit față de tehnologiile Blockchain, promovează inovația prin diverse proiecte studențești, oferindu-le acestora din urmă (studenților) oportunitatea de a crea și dezvolta produsele și serviciile lor proprii.
În data de 10 ianuarie 2017, Laboratorul va organiza ziua ușilor deschise. La acest eveniment, ca parte componentă a initiativei www.dtmoldova.md, sunt invitați reprezentanți ai mass-media, cadre universitare, instituții guvernamentale și studenți.

59 Banulescu Bodoni street, Room 818B, Accounts MD2005, Academy of Economic Studies of Moldova

Studenții doritori vor trebui să completeze o cerere de aplicare, deoarece în cadrul laboratorului sunt disponibile doar 25 de locuri. Aceste locurivor include roluri în dezvoltarea IT, branding, relații publice și marketing. Obiectivele laboratorului sunt de a crea soluții viabile din punct de vedere comercial.
Pentru început, se va începe cu câteva proiecte în domeniul turismului, portmonee electronice, schimb de monedă digitală, tokenizre și incluziunea socială. Ca urmare a atelierelor de lucru pe Blockchain și Hackathon-ul din Noiembrie 2016, un nou eveniment este planificat pentru 23 – 24 Martie 2017, în cadrul Forumului Internațional Triangle 2017, în cadrul ASEM. La acest eveniment, studenții vor prezenta rezultatele primelor lor proiecte pe Blockchain: e-diplome și contracte de muncă.

TamTam Travels, JIO Token, Moldova Discount Travel sunt proiecte în derulare initiate de Drachmae Project,începând cu 2015. Totodată, un portmoneu consolidat va fi elaborat să susțină JIO Token și DT Token, altfel cunoscute drept moneda Drachmae.

Proiectul Moldova Tours este menit să stimuleze turismul prin intermediul platformei 2.0, tokenizării și stimulării impactului social. Moldova Tours 2.0 este un proiect lansat de Marc Pilkington, doctor în economie, conferențiar universitar la Universitatea din Burgundia, Franța, actualmente fiind în concediu de creație.

Refutravel este o inițiativă de călătorie bazată pe utilizarea rețelelor sociale, care are scop educarea refugiaților cu privire la realizarea marketingului social și digital în regiunile unde se afla, promovând astfel atracțiile turistice și afacerile locale.

Studenții vor fi încurajați să lucreze la, printre altele, proiectarea și testarea aplicațiilor Blockchain în domeniulturismului (de exemplu, vot pentru cel mai bun hotel / restaurant / pensiune rurală în Moldova, registrul Blockchain al destinațiilor turistice din Moldova, promovarea și mijloace de motivare a adoptării Md Tokens în ecosistemul turismului moldovenesc etc.).

E-Diplomele și Contractele de mucă vor fi proiecte realizate sub coordonarea direct a Directorului Incubatorului Inovațional IT4BA, ASEM – Sergiu Tutunaru (conferențiar universitar, ASEM).
Totodată, vor fi oferite studenților stagii de practică, în vederea obținerii experienței de muncă în domeniul Tehnologiilor Blockchain și creșterii oportunității de angajare a lor. Este important de menționat că specialiștii cu experiență de lucru cu tehnologiile Blockchain sunt la mare căutare pe piața mondială, cu salarii de la 60.000 la 170000 de dolari pe an.

Ca parte a inițiativei de direcționare a turismului spre utilizarea tehnologiilor Blockchain, se organizează un alt eveniment, și anume:
Chișinău va fi gazda Festivalului European “Turism și Stategie”, care se va desfășura în perioada 31 Mai – 3 Iunie 2017. În timpul evenimentului, un juriu special va selecta cele mai bune strategii de dezvoltare și promovare a turismului, prezentate de aprox. 30 de orașe din diferite țări din Europa.
Un accord în acest sens a fost semnat de primarul orasului Chisinau, Dorin Chirtoacă și primarul Rueil Malmaison (Franța), Patrick Ollier.
In 2017, festivalul este la cea de-a treia ediție. Primele 2 ediții au avut loc în orașul Rueil Malmaison, Franța, și orasul Dubrovnik, Croația.

lee grant
DT Moldova
(37322) 225239
email us here